Онлайн Лятна Академия 8-14 г.

Описание

Определяме летния ни формат като приключение, което всяко дете заслужава! Комбинирайки изкуства, езици, спорт , се постигат резултати, надминаващи очакванията на децата и превръщащи ги в главни действащи герои в това цветно пътешествие. Освен, че учим, творим и се забавляваме, ние и спортуваме. Лятна Академия Онлайн е формат, който пренася лятното ни приключение на екрана у дома на всяко дете между 8 и 14 г. 

Всяка година нашата Лятна Академия прави лятото на над 300 деца още по-незабравимо. За да не лишим децата от това приключение, адаптирахме нашата Лятна Академия спрямо сегашната ситуация с COVID 19, така че да може всяко дете, от всяко населено място да може да се включи и да има едно вълнуващо лято. Онлайн Лятната Академия включва онлайн часове с жива връзка по различни дисциплини, сутрешни видеа за раздвижване и тонус, различни предизвикателства и задачи за самостоятелна работа, провокиращи децата да изследват различни теми и да предизвикат своите възможности в различни дисциплини.

Часовете са така подбрани и разработени, че да предадат на децата нови знания, да доразвият тези, натрупани през учебната година и да разнообразят ежедневието им без да е нужно да се събират физически с други деца. Разбира се, за нас най-ценното за всяко дете е да комуникира с връстниците си на живо, да тича и да се радва на детството си, но предвид ситуацията знаем, че много от вас ще предпочетат да задържат все още децата и близките си изолирани. В тази връзка, направихме микс, който да даде на децата онзи букет от знания, преживявания и експерименти, които да задоволят детската жажда за новото и непознатото, която всяко дете носи.

Какво ще включва?
Част от нашите занимания, които могат успешно да се прехвърлят онлайн, както и множество интересни задачи и предизвикателства за самостоятелна подготовка. Това са

  • Сутрешна загрявка – всяка сутрин ще има ново видео за начало на деня, в което ще има представени различни упражнения, които детето от които ще може да направи в час, който му е удобен. Сутрешните загрявки са както спортни, така и такива, които са свързани с артикулация, раздвижване на лицеви мускули и зареждане с енергия за един прекрасен ден.
  • Английски език – освен за поддържане знанията по английски език и уменията за комуникация, за да не го забравим през лятото, ще имаме специални часове с английски език, които ще са посветени на вече изминал час по Забавна наука или Театър. Децата ще могат да интерпретират специфични теми и ситуации, нови за тях, но на английски език. Целта е да започнат да комуникират свободно на различни теми и да възприемат по-голям обем от знания по тях, поднесени директно на чуждия език. 
  • Забавна наука и природа – децата получават нови знания и научават любопитни факти в различни области на науката. В часовете по наука и природа са вплетени знания от различни учебни дисциплини по природни и естествени науки, които децата изучават в училище в предмети като Човек и природа, Човек и общество и др . Темата се подчинява както на седмичната такава, така и на темите, които интересуват децата, за да почувстват часовете още по-свои.
  • Приложна математика – децата ще имат възможност да погледнат на заобикалящия ги свят през калейдоскопа на математиката – защо и къде я използваме в различните сфери на живота, връзката ѝ с всички други науки и изкуства, приложението ѝ в ежедневието. Ще разберат как и защо човечеството е изградило тази наука, за да опише природата и всички явления в нея. Ще развият своето логическо мислене и ще обикнат приказния свят на числата. В часовете ще изпълняват и мисии, свързани с работата им в другите курсове и ще допълват хомогенността на цялостното им развитие и обучение.
  • Творческо писане – тези занимания имат за цел да запалят любовта на децата към книгите и писането, както и да развие умението им да създават различни истории, като чрез тях изразяват себе си по нестандартен начин. Чрез творческото писане искаме да им вдъхнем увереност, да изказват мислите и чувствата си и вербално, и на “хартия”. Нещо, което ще им помогне както в учебния процес, така и в общуването с другите. 
  • Визуална креативност – включва в себе си разнообразни часове с изобразителни и приложни изкуства. Децата ще пробват различни арт техники, за които ще получат предварително пакет с материали, предоставен от нас. В часовете по Визуална креативност се вплитат задачи и техники от нашите курсове Дизайн и проектиране, Моден дизайн, Приложна креативност, Графика и Живопис.
  • Сценична креативност – модул, обединяващ танца, театъра и музиката. Стъпвайки на теми както от образователната система, така и извън нея, предлагаме иновативен начин чрез сценични задачи децата да възприемат сложна материя. Сценичната креативност е предмет, който образова чрез изкуство. Възпитава култура и дарява смелост за себеизразяване.
  • Дигитална креативност – технологиите могат да бъдат изключително полезни както в света на изкуството, така и за развиване на логическото и пространствено мислене. В зависимост от темата, се работи с програми за създаване на логики и начално програмиране за деца, дигитално рисуване и анимация. Курсовете, на които стъпва материала в тези часове, са нашите авторски курсове по Дигитални изкуства, Класическа и Дигитална илюстрация, Анимация, Графичен дизайн, Дизайн и проектиране.  
  • Предизвикателства и самостоятелни задачи – Предизвикваме се да се движим повече, да мечтаем повече, да мислим по-креативно, предизвикваме се да се трудим, да правим различни неща всеки път, защото така развиваме себе си. Това са кратки “задания” за креативно изпълнение вкъщи чрез заснемане на видео или друг тип материали, за които децата ще получават обратна връзка как са се справили. Чрез заданията по забавна наука, приложна математика и английски език нашите онлайн приключенци ще развиват своите изследователски способности под формата на мини проекти, свързани с темата на седмицата.

Кадри от Лятна Академия

Всяка двойка седмици е подчинена на различни теми, с които децата ще се запознават по време на различните часове. Програмата е цялостна и децата минават през всички типове модули. 

Продължителността на часовете е по 40 минути. Заниманията с видео връзка се провеждат на живо всеки ден между 11:00 ч. и 15:30 часа, като на обяд има почивка от час и половина, за да могат децата да обядват и да си починат. Времето след 15:30 е за подготовка на заданията за самостоятелна работа. Обемът на задачите извън онлайн срещите е умерен с цел децата да имат време и да излязат навън по преценка на родителите.

Минималният период за записване е 2 последователни седмици. Включване в онлайн академията може да се случи в началото на всеки нов период. Не може да се включи ново дете от втората седмица на конкретния период.

Формиране на групите – Децата се разпределят в групи според възрастта си и работят по индивидуален график. Лятната Академия Онлайн е за деца на възраст от 8 г. /1 клас завършен/ до 14 г.

Онлайн комуникация – Часовете се осъществяват чрез видео връзка с децата на живо. Заданията се получават чрез изградена вътрешна система за домашни работи. Материалите, които са нужни за конкретната седмица за часовете по Визуална креативност, се изпращат по куриер. В рамките на София доставката е безплатна, за дестинации извън София се начислява такса доставка по тарифа на доставчика.

Мисии за Лятна Академия 2020 г. В рамките на двете седмици децата минават през две мисии.

Период 1: 1-12 юни – Мисия Приятелство и Мисия Околосветски пътешественик
Период 2: 15-26 юни – Мисия Откривател и Мисия Архитект 
Период 3: 29 юни – 10 юли – Мисия Дизайнер на планети и Мисия Строител
Период 4: 13-24 юли – Мисия Куклен театър и Мисия Парк Дизайнер
Период 5: 27 юли  – 7 август Мисия Директор на Водопад и Мисия Журналист
Период 6: 10-21 август – Мисия Милионер и Мисия Звезден пътешественик

Екипът, който работи с децата ви, е съставен от професионалисти и педагози от всяка една дисциплина. Те имат дългогодишен опит при нас и преподават в училището и извънкласните ни курсове.

В часовете се използват множество интерактивни инструменти, за да доближат онлайн изживяването максимално до физическата ни лятна академия.

График: юни, юли и август. 

Начало: 1 юни 2020 г.

Край: 21 август 2020 г.

Цени:

Две седмици – 340 лв.

Четири седмици – 646 лв.

Ранна отстъпка -10% до 22 май

__________________________________________________

Тези от вас, които искат да запълнят максимално деня с интересни и полезни дейности, могат да го направят с различни занимания – частни уроци по Български език и Литература, Математика, занимания за наваксване на пропуски през годината или за вдигане на нивото по тези предмети, частни уроци по Английски език и Испански език.

Очаквайте:

Групи по Английски език за различни нива, групи по Интердисциплинарен английски език, групи по някои от нашите арт курсове

*Допълнително /при желание/: индивидуални занимания с логопед.

*Програмите по дни могат да бъдат променяни

*Мисиите на седмиците могат да бъдат размествани, по преценка на Fusion Academy.

*Минимален период на посещение – 2 пълни седмица от понеделник до петък

За записвания и повече информация: 0883 396 319 или на e-mail summer@fusion.bg

Виртуална разходка

Галерия