Лятна Дизайн Академия

 

Мотивирани сме от възможността децата да добият представа за професии в сферата на изкуството и дизайна. Лятото е период, в който децата са водени от нагласа за летни приключения, а ние искаме да се възползваме от свободното им съзнание. Това е време, в което децата нямат класни и извънкласни занимания и могат да се насладят изцяло на творчески занимания. Проектът е насочен за деца над 9-годишна възраст.

Какво целим?

За нас е важно да предоставим информация за специфични компетенции и професии и да представим нагледно характерните им особености. Чрез теоретични и практически учебни задачи децата ще работят по дизайнерски проекти. 

В рамките на една седмицата децата ще се докоснат до част от авторските ни курсове, които се провеждат през учебната година. Програмите за тях са разработени с надграждане, напълно съобразени с възрастта на децата, тяхното темпо на работа и интереси. Адаптираме професионални техники, похвати и задачи и показваме реално какво означава дизайнерския път. 


Програма

Програмата на Лятната Дизайн Академия за една седмица включва пет дни, всеки посветен на различен тип дизайн. Учебното съдържание е базирано на някои от задачите от курсове:

Графичен дизайн

Графичен дизайн

Дизайн и проектиране

Дизайн и проектиране

Моден дизайн

Моден дизайн

Дигитални изкуства

Дигитални изкуства

Работим по допълнителни задачи, обхващащи Текстилен дизайн, както и лекции от История на изкуството и История на костюма, предмети, изучавани в професионални гимназии и университети, но адаптирани от нас през годините за по-малки деца.

Някои от темите са с включени задачи по обща компютърна грамотност и оформяне на авторска презентация и портфолио.

Учебното съдържание е направено с идея за цялостен поглед върху личноста, възпитанието и професионализма. Програмата е направена за една учебна седмица, като на финала всяко дете има лично портфилио.

*Може да заявите седмично меню и да се включите към нашия кетъринг срещу 40 лв. за цялата седмица или да си носите храна от вкъщи.

Екипът, който се грижи за децата ви, е съставен от професионалисти от всяка една дисциплина.

Формиране на групите: Лятната дизайн Академия е с ограничен брой места –  една група от 12 деца. 

База: Пространството, с което разполагаме, е специално създадено за обучителни дейности с големи и светли зали. Като педагози знаем, че обстановката влияе силно на децата и, за да вдъхновим вашите деца – нашите нови летни приятели, сме облекли всяка зала с много цветове, картини и изкуство. 

Цяло лято цветни приключения!

Запознайте се с нашата Лятна Академия 2021 – целодневни занимания и креативен микс с езици, изкуства, спорт и природа за деца 6-14 г.

Нашата база

За записвания и повече информация: 0883 396 319 или на e-mail summer@fusion.bg


Виртуална разходка

Галерия