Конкурс

Описание

Разказването на истории е в основата на творческия потенциал на всеки един автор. 

В него се крие способността да изразиш себе си, да разкажеш и опишеш нещата, които те вълнуват. 

Да споделиш с другите, мислите, чувствата и емоциите си. Да изразиш собствения си свят или света такъв, какъвто го виждаш. Да пуснеш на воля въображението си и да мечтаеш върху белия лист.

Затова каним всички деца на възраст 10-14 г., в които се крие неизказан творец, да се включат в конкурса “Разкажи ми”.

Условия на конкурса

  • Участниците трябва да бъдат на възраст 10-14 г.
  • Разказът трябва да бъде по зададената тема, с дължина до 3 печатни страници
  • Текстовете се подават от 21.08 до 28.09 включително

Критерии

  • Оригиналност на идеята
  • Собствен стил /език на разказване/
  • Постройка на разказа
  • Обрати и оригинален финал

Журито е съставено от 4-ма ментори – Здрава Каменова, Любомир Попов, Яна Титова и Светослав Томов. Ще бъдат избрани най-добрите 3 творби, съответно на 1-во, 2-ро и 3-то място. Отличените ще спечелят цялостна или частична стипендия за целогодишен курс Творческо писане във Fusion Academy.

Награди – стипендии за курс Творческо писане

  • 1-во мястo – пълна стипендия
  • 2-ро място – ½ стипендия
  • 3-то място – ¼ стипендия

Тема: „Ако бях невидим за един ден“

Изпращайте разказите на имейл info@fusion.bg.

За журито

Здрава Каменова 

Драматург, автор на няколко детски книги, между които „Чорапът, който промени света” и „Планетата на дядовците“. Автор на множество пиеси за деца. Сред тях са „Спяща красавица по никое време“, Магазинче за ноти“, „Магазинче за цветове“. Автор на драматургични текстове, отличени с български и международни награди. Пиесите „Праехидно“ – награда „Икар“ за драматургия и „Дом за овце и сънища“ – награда Bruke Berlin за източно европейска драматургия.

Любомир Попов 

Кино и телевизионен режисьор, носител на награда “Златна Роза” за студентски филм от Съюза на филмовите дейци за късометражния “Глад”, както и наградата “Златен Витяз”. Най-добра режисура на ТВ Филм за филма си “Виолета, Жоро и аз”. Работил в сериалите „Забранена любов“ и „Етажна собственост“.

Яна Титова

Актриса и режисьор – носител на награда „Аскеер” за актьорски дебют с пиесата „Три сестри” на Крикор Азарян в Младежкия театър. Като режисьор, късометражните ѝ филми “Мостът”, “Солвейг” и “Къщата” печелят множество награди, между които за млад режисьор, Cinewomen и за късометражен филм на Европейския фестивал на късометражното кино. Яна е и сценарист и режисьор на филма „Доза щастие“, който със силното си социално послание стана част от образователните инициативи на МОН, които са свързани с каузата за превенция на зависимостите.

Светослав Томов

Автор и сценарист с над десет годишен опит в писането на различни текстове и работа по телевизионни предавания и сериали, сред които: „Забранена любов”, Дървото на живота”, “Откраднат живот”. Автор на драматургични текстове – пиесите „Момиче за всичко“, “Извънредно положение“. Създател и ръководител на класове по „Творческо писане“ за деца.