Лятна Академия 6-14 г.

Лятна Академия 2024

Приятели, информираме ви, че тази година няма да има Лятна Академия 2024 поради предстоящи ремонти. Очакваме всички наши приятели пораснали и готови за нови приключения през Лято 2025

Определяме летния ни формат като приключение, което всяко дете заслужава! Комбинирайки изкуства, езици, спорт и природа, се постигат резултати, надминаващи очакванията на децата и превръщащи ги в главни действащи герои в това цветно пътешествие. Освен, че учим, творим и се забавляваме, ние и спортуваме. Два пъти в седмицата посещаваме Витоша, където играем, изучаваме природата и придобиваме скаутски умения.

Какво целим?

Лятна Академия цели да даде на децата между 6 г. и 14 г. едни незабравими летни дни и да ги ангажира в свободното от училище време по приятен, полезен и надграждащ начин. Заедно с важните часове по английски език, децата влизат и в света на изобразителните, приложните и сценичните изкуства.

Нашето лятно училище не е обикновена детска лятна занималня. То е формат, който превежда децата през едно напълно ново за тях преживяване, в което имат възможността да разкрият и развият умения и потенциали, за които дори не са подозирали. Децата разбират, че могат да научат и направят толкова много неща, добиват увереност, използват в пълна сила своето въображение, създават приятелства, които остават и след края на формата. 

Програмата е разработена на база разнообразието от езикови и арт курсове във Fusion Academy, а именно – Английски език, Рисуване, Дигитални изкуства и ИТ, Дизайн и проектиране, Моден Дизайн, Приложна Креативност, Съвременен танц, Актьорско майсторство. Няколко години по ред включваме и няколко допълнителни формата, с които целим да обогатим общата култура на децата, да ги учим на взаимоотношения, да работят в група, дори да упражняват презентационните си умения. Това са часовете по Самостоятелна работа по проекти в група, Логика и наука, Литература, Природа. По желание детето може да посещава и индивидуални занимания с логопед след часовете за деня или на мястото на час, посочен от родителя.Програма

Програмата на Лятна Академия за една седмица включва три дни в академията и два на Витоша. Децата преминават през всички различни дисциплини в програмата. По-сложните дисциплини са адаптирани за по-малките ни приятели. Така всеки един ден е разнообразен, вълнуващ и максимално полезен.


 • Понеделник, сряда и петък

  • Английски език – децата са разделени по групи и изучават английски език по забавен и приятен начин чрез различни методики на преподаване, съобразени с възрастта им. Децата изучават английски всеки един от дните, в които са на закрито /три пъти седмично/.
  • Изкуства – с изразните средства на изобразителните и приложните изкуства развиваме въображението си и творим с цветове и форми, според темата на седмицата.
  • Дигитални изкуства и ИТ – този час ще покаже на децата, че технологиите не са само за забавление, а че са изключително полезни и чрез тях могат да се постигат изключителни резултати, както в света на изкуството, така и за развиване на логическото и пространствено мислене. Работи се с таблети самостоятелно или по групи и се разучават графични програми, с които децата навлизат в света на дигиталното рисуване и анимацията по приятен и полезен начин. В някои от часове, в зависимост от темата, се работи с програми за създаване на логики и начално програмиране за деца. Таблетите се осигуряват от Fusion Academy.
  • Дизайн и проектиране /за по-малките отговаря на курса Приложна креативност/ – децата се запознават с основните принципи и направления в дизайна чрез различни тематични задачи, свързани с цветовете, графичния дизайн, създаването на триизмерни обеми от промишления дизайн, както и макети, обвързани с пространствения и интериорен дизайн.
  • Моден Дизайн /за по-малките отговаря на курса Приложна креативност/ – в часовете по моден дизайн децата научават за човешката фигура и пропорции, различните модни тенденции и как да превръщат идеите си в реалност. Създават различни аксесоари (ключодържатели, бижута) и рисуват върху дрехи чрез множество приложни техники.
  • Сценични изкуства /танц и театър/ – всеки час е ново приключение за тях, посветено на различни тренинги за движение, правилно дишане, говорене, отношение към партньор и пространство. Учейки се да познават и управляват телата си, децата преминават и през различни стилове в танца /от тази година въвеждаме и стила Зумба/ и се упражняват чрез средствата на театъра да се изразяват вербално и невербално.
  • Логика и наука – децата получават нови знания и научават любопитни факти в различни области на науката. Водят се дискусии и чрез свободно общуване се обогатява общата култура и разбиране на децата за света. Чрез групови или индивидуални задачи децата ще бъдат ангажирани с решаване на логически задачи и казуси. Темата се подчинява, както на седмичната, така и на темите, които интересуват децата.
  • Литература – заедно децата четат и разсъждават върху различни литературни произведения. Упражняват правилното говорене и подбирането на подходящи думи. Обогатяване на речниковия запас на децата.
  • Природа – часовете имат за цел да събудят интереса и уважението на децата към природата. По време на часовете децата се запознават с еволюцията на видовете и ролята на човека в екосистемите на Земята. Най-важното е, че чрез забавно градинарство децата се докосват до природата, запознавайки и грижейки се за различни растения.
  • Самостоятелна работа по проекти в група – час, който ще въвежда децата в темата на седмицата. По зададена тема, децата изработват концепция и реализират съвместно представянето на своята идея, свързана със заданието, чрез рисунка, скица или презентация. Целта е децата да работят заедно и да се научат сами да търсят и откриват информацията, която им е нужна.
  • Спорт – веднъж седмично, освен ходенето на Витоша, където е основното време за спорт, децата ще имат и часове, в които да спортуват на закрито в академията.
  • Допълнителни дейности – всяка сутрин децата започват деня с физзарядка, а през деня основно при лошо време, по преценка на преподавателите, участват в занимателни игри (тип board games) и гледане на филми (movie time).

  *Всички модули са по 1 ч. и 15 мин.

 • Вторник и четвъртък

  Излет на Витоша с разходки сред природата, народна топка, спортни и групови игри.

  Народна топка – през 2017 г. Fusion Academy основа своя спортен клуб по народна топка – един от най-веселите и приятни спортове, който не изисква специална подготовка и в който най-важното е да се забавляваш. Съвсем скоро той стана един от националните спортове на България, след като бе признат за официален спорт от НСА. Това не е познатата народна топка от нашето детство, а нов, изключително социален спорт, където няма значение възрастта и дали са момчета или момичета участниците. На Витоша ще учим децата на отборна игра и отношение към спорта.

 • Всяка една седмица е подчинена на отделна мисия, която е интересна и вълнуваща за децата. Всички предмети се въртят около мисиите и подпомагат тяхното осъществяване. Мисиите са само лицето на седмицата, но всеки ден при нас е вълнуващ и нов, независимо каква е тематиката. Построили сме програмата така, че да задържим интерес както на деца, които са само за една седмица при нас, така и на тези, с които сме цяло лято.

  Седмица 1 19-23.06 Мисия „Анимация“

  Седмица 2 26-30.06 Мисия „Изгубеният свят“

  Седмица 3 3-7.07 Мисия „Космическото ми „АЗ““

  Седмица 4 10-14.07 Мисия „Рециклирай“

  Седмица 5 17-21.07 Мисия „Да бъдем социални“

  Седмица 6 24-28.07 Мисия „Непознатата България“

  Седмица 7 31.07-4.08 Мисия „Да сготвим Бъдещето“

  Седмица 8 7-11.08 Мисия „Темпорално приключение“

  Седмица 9 14-18.08 Мисия „Всичко в едно“

  Седмица 10 21-25.08 Мисия „Еко“

 • Екипът, който се грижи за децата ви, е съставен от професионалисти от всяка една дисциплина.

  График:

  Месеците юни, юли и август. 

  Начало: 19 юни 2023 г.
  Край: 25 август 2023 г.

  *през 2023 година Лятната Академия на Фюжън ще бъде с намален брой групи и местата ще са ограничени.

  Понеделник – Петък, 8:30 – 18:00 ч.

  Лятната Академия на Fusion Academy са целодневни занимания от понеделник до петък, от 9:00 ч. до 17:30 ч.

  Приемането на децата сутрин става между 8:30 и 9:00 ч., а взимането им от родителите между 17:30 до 18:00 ч.

  Цени:

  Една седмица – 440 лв.
  Две седмици – 840 лв.
  Четири седмици – 1600 лв.

  *Минимален период на посещение – 1 пълна седмица от понеделник до петък

  Цената включва всички необходими материали, лицензиран транспорт за излета до Витоша, междинна закуска /плод/ към 10 ч. сутринта, обяд и следобедна закуска, с изключение на дните с излети (вторник и четвъртък). В тези дни децата следва да си носят сандвичи, плод и повече вода.

  *Допълнително /при желание/: индивидуални занимания с логопед.

  *Програмите по дни могат да бъдат променяни в случай на неблагоприятни атмосферни условия.

  *Мисиите на седмиците могат да бъдат размествани, по преценка на Fusion Academy.

  За записвания и повече информация: 0883 396 319 или на e-mail summer@fusion.bg


Екипът, който се грижи за децата ви, е съставен от професионалисти от всяка една дисциплина.

Формиране на групите: Децата се разпределят в групи според възрастта си и работят по индивидуален график. Лятната Академия е за деца на възраст от 6 г. /предучилищна/ до 14 г.

*През Лятна Академия 2023 броя на групите е ограничен до 3 броя.

Максимален брой деца в група: 14, разделени по възраст.

База: Като училище Fusion School разполагаме със специално създадено за обучителни дейности с големи и светли зали. Като педагози знаем, че обстановката влияе силно на децата и, за да вдъхновим вашите деца – нашите нови летни приятели, сме облекли всяка зала с много цветове, картини и изкуство. Всеки час се провежда в различна зала от дома на Fusion, защото това е полезно за подобряване на концентрацията и повишаването на интереса на детето. От това лято разполагаме и с още една зала за Сценични изкуства, както и две нови обучителни, все така просторни и светли.

Нашата база

За записвания и повече информация: 0883 396 319 или на e-mail summer@fusion.bg


За нашите бъдещи ученици във Fusion School – лятото е страхотна възможност да се запознаете с нас в Лятна Академия, където децата могат да усетят цветната атмосфера, топлото отношение на нашите преподаватели и да се потопят в интересни занимания по езици, изкуства, спорт и природа.

Галерия