Лятна Академия 6-14 г.

Определяме летния ни формат като приключение, което всяко дете заслужава! Комбинирайки изкуства, езици, спорт и природа, се постигат резултати, надминаващи очакванията на децата и превръщащи ги в главни действащи герои в това цветно пътешествие. Освен, че учим, творим и се забавляваме, ние и спортуваме. Два пъти в седмицата посещаваме Витоша, където играем, изучаваме природата и придобиваме скаутски умения.

Какво целим?

Лятна Академия цели да даде на децата между 6 г. и 14 г. едни незабравими летни дни и да ги ангажира в свободното от училище време по приятен, полезен и надграждащ начин. Заедно с важните часове по английски език, децата влизат и в света на изобразителните, приложните и сценичните изкуства.

Нашето лятно училище не е обикновена детска лятна занималня. То е формат, който превежда децата през едно напълно ново за тях преживяване, в което имат възможността да разкрият и развият умения и потенциали, за които дори не са подозирали. Децата разбират, че могат да научат и направят толкова много неща, добиват увереност, използват в пълна сила своето въображение, създават приятелства, които остават и след края на формата. От друга страна родителите могат да получат изключително полезна и важна обратна връзка от преподавателите във Fusion Academy за силните страни на тяхното дете.

Програмата е разработена на база разнообразието от езикови и арт курсове във Fusion Academy, а именно – Английски език, Рисуване, Дигитални изкуства и ИТ, Дизайн и проектиране, Моден Дизайн, Приложна Креативност, Творческо писане, Съвременен танц, Актьорско майсторство. Няколко години по ред включваме и няколко допълнителни формата, с които целим да обогатим общата култура на децата, да ги учим на взаимоотношения, да работят в група, дори да упражняват презентационните си умения. Това са часовете по Самостоятелна работа по проекти в група, Логика и наука, Литература, Природа. По желание детето може да посещава и индивидуални занимания с логопед след часовете за деня или на мястото на час, посочен от родителя.

Формиране на групите: Децата се разпределят в групи според възрастта си и работят по индивидуален график. Лятната Академия е за деца на възраст от 6 г. /предучилищна/ до 14 г.

*Очаквайте август месец специални групи за най-малките на възраст 4,5-6 г.

Максимален брой деца в група: 12, разделени по възраст.

База: Пространството, с което разполагаме, е специално създадено за обучителни дейности с големи и светли зали. Като педагози знаем, че обстановката влияе силно на децата и, за да вдъхновим вашите деца – нашите нови летни приятели, сме облекли всяка зала с много цветове, картини и изкуство. Всеки час се провежда в различна зала от дома на Fusion Academy, защото това е полезно за подобряване на концентрацията и повишаването на интереса на детето. От това лято разполагаме и с още една зала за Сценични изкуства, както и две нови обучителни, все така просторни и светли.


За нашите бъдещи ученици във Fusion School – лятото е страхотна възможност да се запознаете с нас в Лятна Академия 2020, където децата могат да усетят цветната атмосфера, топлото отношение на нашите преподаватели и да се потопят в интересни занимания по езици, изкуства, спорт и природа.


Програмата на Лятна Академия за една седмица включва три дни в академията и два на Витоша. Децата преминават през всички различни дисциплини в програмата. По-сложните дисциплини са адаптирани за по-малките ни приятели. Така всеки един ден е разнообразен, вълнуващ и максимално полезен.

Понеделник, сряда и петък

 • Английски език – децата са разделени по групи и изучават английски език по забавен и приятен начин чрез различни методики на преподаване, съобразени с възрастта им. Децата изучават английски всеки един от дните, в които са на закрито /три пъти седмично/.
 • Изкуства – с изразните средства на изобразителните и приложните изкуства развиваме въображението си и творим с цветове и форми, според темата на седмицата.
 • Дигитални изкуства и ИТ – този час ще покаже на децата, че технологиите не са само за забавление, а че са изключително полезни и чрез тях могат да се постигат изключителни резултати, както в света на изкуството, така и за развиване на логическото и пространствено мислене. Работи се с таблети самостоятелно или по групи и се разучават графични програми, с които децата навлизат в света на дигиталното рисуване и анимацията по приятен и полезен начин. В някои от часове, в зависимост от темата, се работи с програми за създаване на логики и начално програмиране за деца. Таблетите се осигуряват от Fusion Academy.
 • Дизайн и проектиране /за по-малките отговаря на курса Приложна креативност/ – децата се запознават с основните принципи и направления в дизайна чрез различни тематични задачи, свързани с цветовете, графичния дизайн, създаването на триизмерни обеми от промишления дизайн, както и макети, обвързани с пространствения и интериорен дизайн.
 • Моден Дизайн /за по-малките отговаря на курса Приложна креативност/ – в часовете по моден дизайн децата научават за човешката фигура и пропорции, различните модни тенденции и как да превръщат идеите си в реалност. Създават различни аксесоари (ключодържатели, бижута) и рисуват върху дрехи чрез множество приложни техники.
 • Сценични изкуства /танц и театър/ – всеки час е ново приключение за тях, посветено на различни тренинги за движение, правилно дишане, говорене, отношение към партньор и пространство. Учейки се да познават и управляват телата си, децата преминават и през различни стилове в танца /от тази година въвеждаме и стила Зумба/ и се упражняват чрез средствата на театъра да се изразяват вербално и невербално.
 • Логика и наука – децата получават нови знания и научават любопитни факти в различни области на науката. Водят се дискусии и чрез свободно общуване се обогатява общата култура и разбиране на децата за света. Чрез групови или индивидуални задачи децата ще бъдат ангажирани с решаване на логически задачи и казуси. Темата се подчинява, както на седмичната, така и на темите, които интересуват децата.
 • Литература – заедно децата четат и разсъждават върху различни литературни произведения. Упражняват правилното говорене и подбирането на подходящи думи. Обогатяване на речниковия запас на децата.
 • Творческо писане – за най-големите деца вместо часове по Литература сме подготвили часове по Творческо писане, в които под формата на дискусии, игри, задачи, интерпретации, ще преминаваме през различни стилове на писане. Ще създаваме свои оригинални текстове, ще разказваме, ще размишляваме, ще пътуваме в света на книгите и авторите им и ще мечтаем заедно с тях.
 • Природа – часовете имат за цел да събудят интереса и уважението на децата към природата. По време на часовете децата се запознават с еволюцията на видовете и ролята на човека в екосистемите на Земята. Най-важното е, че чрез забавно градинарство децата се докосват до природата, запознавайки и грижейки се за различни растения.
 • Самостоятелна работа по проекти в група – час, който ще въвежда децата в темата на седмицата. По зададена тема, децата изработват концепция и реализират съвместно представянето на своята идея, свързана със заданието, чрез рисунка, скица или презентация. Целта е децата да работят заедно и да се научат сами да търсят и откриват информацията, която им е нужна.
 • Спорт – веднъж седмично, освен ходенето на Витоша, където е основното време за спорт, децата ще имат и часове, в които да спортуват на закрито в академията.
 • Допълнителни дейности – всяка сутрин децата започват деня с физзарядка, а през деня по преценка на преподавателите, участват в занимателни игри (тип board games) и гледане на филми (movie time).

*Всички модули са по 1 ч. и 15 мин.

Вторник и четвъртък

Излет на Витоша с разходки сред природата, народна топка, спортни и групови игри.

Народна топка – през 2017 г. Fusion Academy основа своя спортен клуб по народна топка – един от най-веселите и приятни спортове, който не изисква специална подготовка и в който най-важното е да се забавляваш. Съвсем скоро той стана един от националните спортове на България, след като бе признат за официален спорт от НСА. Това не е познатата народна топка от нашето детство, а нов, изключително социален спорт, където няма значение възрастта и дали са момчета или момичета участниците. На Витоша ще учим децата на отборна игра и отношение към спорта.

Всяка една седмица е подчинена на отделна мисия, която е интересна и вълнуваща за децата. Всички предмети се въртят около мисиите и подпомагат тяхното осъществяване. Мисиите са само лицето на седмицата, но всеки ден при нас е вълнуващ и нов, независимо каква е тематиката. Построили сме програмата така, че да задържим интерес както на деца, които са само за една седмица при нас, така и на тези, с които сме цяло лято.

Мисии за Лятна Академия 2020 г.:

1-5 юни – седмица 1: Мисия Приятелство
8-12 юни – седмица 2: Мисия Околосветски пътешественик
15-19 юни – седмица 3: Мисия Откривател 
22-26 юни – седмица 4:  Мисия Архитект 
29 юни – 3 юли – седмица 5: Мисия Дизайнер на планети
6-10 юли – седмица 6: Мисия Строител
13-17 юли – седмица 7: Мисия Куклен театър
20-24 юли – седмица 8: Мисия Парк Дизайнер
27-31 юли – седмица 9: Мисия Директор на Водопад
3-7 август – седмица 10: Мисия Журналист
10-14 август – седмица 11: Мисия Милионер
17-21 август – седмица 12: Мисия Звезден пътешественик
24-28 август – седмица 13: Мисия Обединител

Екипът, който се грижи за децата ви, е съставен от професионалисти от всяка една дисциплина.

График:

Месеците юни, юли и август. 

Начало: 1 юни 2020 г.
Край: 28 август 2020 г.

Понеделник-Петък, 8:30-18:00 ч.

Лятната Академия на Fusion Academy са целодневни занимания от понеделник до петък, от 9 ч. до 17:30 ч.

Приемането на децата сутрин става между 8:30 и 9 ч., а взимането им от родителите между 17:30 до 18:00 ч.

Цени:

Една седмица – 220 лв.
Две седмици – 418 лв.
Четири седмици – 795 лв.

Ранна отстъпка -10% до 22 май

*Минимален период на посещение – 1 пълна седмица от понеделник до петък

Цената включва всички необходими материали, лицензиран транспорт за излета до Витоша, междинна закуска /плод/ към 10 ч. сутринта, обяд и следобедна закуска, с изключение на дните с излети (вторник и четвъртък). В тези дни децата следва да си носят сандвичи, плод и повече вода.

Противоепидемични мерки: спазваме всички мерки за безопасност на децата, съобразявайки се както с тези, които са за частните центрове, така и тези за детските градини.

*Допълнително /при желание/: индивидуални занимания с логопед.

*Програмите по дни могат да бъдат променяни в случай на неблагоприятни атмосферни условия.

*Мисиите на седмиците могат да бъдат размествани, по преценка на Fusion Academy.

За записвания и повече информация: 0883 396 319 или на e-mail summer@fusion.bg

А за тези от вас,

които искат да подарят на детето си незабравимо лято от разстояние, адаптирахме нашата присъствена академия в Онлайн Лятна Академия. Повече информация може да видите ТУК.


Виртуална разходка

Галерия