Английски – Genki English

 • genki 1 pic
 • genki 2 pic
 • genki english fusion academy site preschool
 • genki 3 pic
Модул 1-2 клас

 

Курс по английски език за деца – Genki English 1

Genki English 1 е продължение на нашите предучилищни групи, като основният фокус постепенно се премества върху способността за четене. Програмата Genki Phonics е изключително лека и достъпна за първи стъпки в четенето. Напълно в стила на Genki English, тя съдържа само това, което е нужно за лесното усвояване на умението за четене, без отежняващи процеса елементи. Иновативните методи на обучение намират все по-добра основа тъй като в децата се засилва способността за асоциативно мислене и желанието за откривателство.

Genki English е иновативна методика за креативно обучение по английски език на деца и начинаещи, чийто майчин език не е английски. Програмата е специално разработена за чужденци и е изключително подходяща за деца от предучилищна възраст до ученици в трети клас /4-10 г./

С какво се различава от другите методи за преподаване на английски език за деца?

Всъщност, “Genki” означава „изпълнен с живот”, а самата програма е изключително практически насочена. Тъй като изначално е създадена за обучение на чужденци, структурата й е много достъпна. Цялата сложност на чуждия език е представена в един стегнат, концентриран, но простичък модел на надграждане.

В педагогиката различаваме два процеса – учене и усвояване, които често може да не са свързани. Особено в ранните години /4-10/ най-важно е усвояването. Genki English се различава с това, че не натоварва учениците психически. 

 Основна програма в курса по английски език за деца – Genki English 1 

 • Започва запознаване с най-често използваните звуци в английския език и формирането на думи и кратки текстове от тях
 • Иновативните игрови формати подобряват умението за слушане с разбиране;
 • Наблягаме върху уменията за говорене. Същността на комуникационния подход се заключва в поставянето на децата в смислена за тях ситуация;
 • Първи стъпки в Cloud стаята за СОУС – само-организирана учебна среда. Задаваме Големи въпроси, целящи да запалят детското въображение и да провокират истинския процес на откривателство.
 • Децата напредват с една от най-интерактивните програми за усвояване на езика, която покрива критериите на ниво A1 и А2 по Европейската езикова рамка. Учебнният комплект в курса също е една загадъчна приказка, тъй като децата получават своите „handouts“ /материали за часа/ всеки час и постепенно създават своя учебник, като това им помага да видят жв края на годината колко път са изминали.

Но да не спираме дотук…

 • Тържество за завършване на випуска – по традиция, в края на учебната година, всички деца от FUSION ACADEMY поставят на сцена гала представление, което е кулминация на техния труд през годината.
 • Учене чрез сътрудничество и взаимно обучение – в духа на най-новите тенденции в образованието за конструктивистко учене, Fusion Academy предлага авангардни формати за всички ученици – Креативно пространство СОУС /само-организирана учебна среда/, в което децата от всички курсове, целогодишно ще изследват заедно теми и ще създават проекти чрез откривателство, опит и сътрудничество.
 • Дни на отворените врати – занятия, на които децата демонстрират усвоените знания и умения в курса.
 • Постоянна обратна връзка с родителите – родителски срещи, електронна комуникация, отворени уроци, достъп до портфолиото на детето и срочни доклади.

Повече за Genki English може да прочетете в в интервюто с нашия преподавател Ирина Мацанова – интервю.

Снимки от завършването на учебната 2020-2021 г. може да видите в галерията ни.

Снимки от завършването на учебната 2018-2019 г. може да видите в галерията ни.